Waterwalker

Träning i vatten kan ske i en så kallad ”waterwalker” som är en vattenburen träningsanläggning, främst anpassad för hund, där hunden går på ett rullband i vatten.

Enbart waterwalker 480kr
5-kort 2250kr
10-kort 4300kr
Waterwalker med efterföljande behandling 680kr
5-kort med efterföljande behandling 3200kr
10-kort med efterföljande behandling 6500kr

Vattennivån och hastigheten på bandet varieras beroende på typ av skada och hundens ålder och dagsform.

Vattnet avlastar lederna, samtidigt som det ger ett motstånd, vilket ökar med hastigheten på rörelsen. Tack vare att vattnet avlastar vikten från hundens leder kan hundens rörelsemönster ändras.

Vattnet ger även viss stabilitet, vilket är en stor fördel för hundar med dålig balans, t ex vid ryggskador. Träningen i vatten stärker hela den längsgående ryggmuskulaturen och benmuskulaturen mycket effektivt och stimulerar hela rörelseapparaten, samtidigt som den är avslappnande.

Fördelen med waterwalker, jämfört med simning, är att hunden måste använda alla fyra ben och inte bara arbeta med frambenen. Hastighet och motstånd kan också regleras med hjälp av vattennivån, vilket ger en mer styrd träning. Eftersom träningen kan regleras på flera sätt, blir den individuellt anpassad, vilket ökar förutsättningarna för en bra rehabilitering.

Denna typ av träning passar både som rehabilitering efter skador och för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.

Waterwalker är ett mycket bra alternativ även för hundar som inte är så förtjusta i att bada då de känner en viss trygghet av att hela tiden ha markkontakt. Efter en lugn introduktion brukar även hundar som ogillar vatten, vänja sig vid waterwalkern.